Povestea noastrăEchipaEastGrain HungarySustenabilitateCSRCertificate
Povestea noastră
Povestea noastră

2007

East Grain a fost fondată de trei profesioniști cu o experiență vastă în agricultură și industria alimentară. În primii ani, compania s-a concentrat în principal pe comerțul cu grâu de calitate catre mori, acoperind geografic piețele de cereale din România și Ungaria.


2012

Gama noastră de produse a crescut considerabil de-a lungul anilor: pe lângă cerealele de bază (grâu, porumb, orz), comercializăm și semințe oleaginoase (floarea-soarelui, rapiță, soia) și o gamă largă de alte materii prime pentru industria furajeră (șrot de soia, șrot de floarea-soarelui, șrot de rapiță, mălai furajer, DDGS, tărâțe de grâu, făină de porumb etc.).


2015

Începând cu anul 2015, gama noastră de produse include îngrășămintele.

2017

Pentru a ne consolida prezența în Ungaria, a fost înființată East Grain Hungary KFT. Compania, care inițial a oferit doar servicii de brokeraj, a devenit rapid cunoscută atât în Ungaria, cât și la nivel internațional. În prezent, compania se ocupă nu numai de comerțul cu cereale și semințe oleaginoase, ci și de distribuția de materii prime pentru furaje.


2018

Creșterea constantă a numărului partenerilor noștri externi a dus la crearea unei companii independente de logistică. 

Cargolog funcționează ca o companie de logistică independentă din 2018. Aceasta oferă soluții personalizate pentru transportul de mărfuri în vrac și cu amănuntul pe piața internă, precum și în Europa Centrală și de Vest.

2019

Potențialul de piață al țării, inclusiv al regiunii Transilvaniei, a justificat concentrarea Grupului nostru asupra investițiilor în active strategice, pe lângă activitățile noastre pur comerciale.

UBM Feed România, deținută parțial de East Group, este cel mai mare producător independent de furaje din țară, cu o capacitate de producție de 30 de tone pe oră și una dintre cele mai moderne fabrici din Europa, datorită echipamentelor tehnologice de care dispune.


2020

Prezența noastră pe piața cerealelor a fost consolidată în partea centrală a țării prin intermediul fabricii noastre de fabricare a furajelor. Am reușit să deservim eficient volumul crescut și cererea rezultată prin construirea unui siloz în Sânpaul, care are o capacitate de depozitare de aproape 40.000 de tone și este echipat cu cea mai recentă tehnologie germană, ceea ce îl face un punct agricol strategic al regiunii, unde fermierii își pot aduce cu încredere recoltele.

2020

Din dorința noastră de a ne crește contribuția la dezvoltarea sectorului agricol din regiunea centrală a țării, am înființat împreună cu partenerul nostru Agroleg Varo compania East Agro Input. Prin această firmă deservim fermierii cu inputuri agricole de cea mai bună calitate.

Agroleg Varo a sprijinit crearea East Agro Input cu experiența sa solidă în producția agricolă și în vânzarea de inputuri, în timp ce East Grain a sprijinit crearea East Agro Input cu vânzările sale de culturi și cu o acoperire semnificativă a pieței. Activitățile noastre se concentrează în principal în regiunea Transilvaniei Centrale, dar suntem prezenți și în Ținutul Secuiesc și în partea de vest a României.

2021

A doua noastră unitate de depozitare a cerealelor a fost deschisă în Iernut, județul Mureș, cu o capacitate de depozitare de 25.000 de tone. În aceasta locatie avem disponibilă propria cale ferată industrială care permite incarcarea rapida trenurilor.

Grupul nostru oferă un portofoliu complex de produse agricole și servicii conexe clienților din 11 țări din Europa Centrală și de East. Grupul East vinde un total de 500.000 de tone de cereale și oleaginoase, aprovizionează fermierii cu inputuri Agricole pentru 40.000 de hectare, transportă 20.000 de camioane pline de mărfuri și depozitează 60.000 de tone de cereale.


2022

În 2022, grupul nostru de companii a atins un alt obiectiv. În prima jumătate a anului, Cargolog a achiziționat 10 vehicule proprii.


2023

În 2023, Grupul nostru a cunoscut o perioadă de expansiune remarcabilă, marcând noi etape în evoluția noastră. Cu mândrie, am întâmpinat un nou membru în familia noastră, East Grain Serbia. După ce ne-am bucurat de succesul obținut în Ungaria, am luat decizia strategică de a ne extinde și pe piața din Serbia, consolidând astfel operațiunile noastre comerciale în această regiune în plină dezvoltare.

În paralel, East Grain Hungary a atins un nou prag important, achiziționând primul său depozit de cereale în Csepel, Ungaria, marcând astfel o mișcare semnificativă pe piața locală.

În ceea ce privește România, suntem încântați să anunțăm că East Silodep și-a extins rețeaua de silozuri prin achiziționarea celui de-al treilea depozit de cereale în Miercurea Sibiului. Această inițiativă a crescut capacitatea noastră totală de depozitare în țară la 80.000 de tone, consolidând în același timp poziția noastră pe piața locală și aducând îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește serviciile noastre pentru clienții din sectorul cerealelor.

ECHIPA NOASTRă

Fii parte din echipă

Ești interesat de agricultură? Dorești să pătrunzi în acest domeniu sau să vă dezvolți cariera în sectorul comercial?
Dacă răspunsul la ambele întrebări este afirmativ, te invit să-ți depui candidatura pentru a te alătura echipei noastre!

Aplică aici

East Grain Hungary

East Grain Hungary KFT a fost înființată în 2017 de către East Grain. La început, compania s-a axat pe comerțul cu cereale și semințe oleaginoase, dar începând cu 2019 și-a extins activitățile pentru a include și distribuția de materii prime furajere.

La început, compania formată dintr-un singur om, care se baza în principal pe rețeaua sa de contacte, s-a transformat într-o companie cu 7 angajați, o cifră de afaceri care reprezintă comerţul a peste 100.000 de tone de produse și a dobândit o reputație solidă atât în Ungaria, cât și la nivel internațional. Cifra sa de afaceri este direcționată în principal către piața internă și cea vecină: mori, fabrici de furaje, procesatori de cereale și semințe oleaginoase, comercianți.

Compania a cunoscut o creștere și o dezvoltare semnificativă în cei 5 ani de la înființare, datorită sprijinului acordat de compania mamă și de echipa calificată, de încredere, numărul cărora este în continuă creştere. 


eastgrain.hu

Scopul nostru este dezvoltarea durabilă

Tehnologii moderne

Bazele noastre de cereale folosesc cele mai moderne tehnologii disponibile în industrie și acordăm o importanță egală eficienței economice și eficienței energetice în cadrul operațiunilor noastre.

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon

Ne gestionăm serviciile de logistică în conformitate cu cele mai înalte standarde UE, acordând o atenție deosebită reducerii emisiilor de dioxid de carbon. Prin organizarea transportului dus-întors, putem reduce și mai mult emisiile pe tonă. Pentru volumele mari de mărfuri, folosim, soluții de transport feroviar limitând și mai mult amprenta de carbon a activității noastre.

Sustenabilitate

Sustenabilitatea face parte din strategia Grupului East prin care urmărim să avem un impact pozitiv asupra mediului și a societății în care activăm. Ne dorim că generațiile viitoare să beneficieze de o țară mai curată și mai sănătoasă.

Grupul East a finalizat cu succes proiectul de montare a panourilor fotovoltaice în bazele proprii de cereale. 

Producând energie regenerabilă în depozitele noastre de cereale, putem sa contribuim la protectia mediului și la reducerea amprentei de carbon! Sustenabilitatea este o strategie pe termen lung, care presupune implementarea de practici responsabile ce pot aduce beneficii atât companiei cat si un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Panourile solare sunt, de asemenea, o tehnologie de producere a energiei regenerabile, care folosesc energia soarelui pentru a genera electricitate. Energia nouă înseamnă orice tip de energie care nu provine din combustibili fosili, cum ar fi energia eoliană, solară sau hidroenergetică.

Programul de prevenire și reducere deșeuri

mai mult

Programul de prevenire și reducere deșeuri

see more

CSR

Pe lângă obținerea succesului în afaceri, considerăm că este important să creăm valori comune și credem că este responsabilitatea noastră să participăm activ în diferitele domenii ale societății. Ne străduim să contribuim la dezvoltarea educației, a artei și a culturii. Pe lângă sănătatea mentală, considerăm că este important să promovăm și sănătatea fizică. Pe lângă sectorul medical, ne angajăm să sprijinim diverse inițiative legate de sport și activitate fizică.

Printre altele, sprijinim următoarele entități:
  • Fundația Antal Zsolt
  • Școala profesională Mikó imre
  • Asociația Clujul Comoara
  • Asociația Beard Brothers
  • As Club Sportiv Volei Cristina
  • Asociația Solidaris

Certificate