TörténetünkCsapatunkEastGrain HungaryFenntarthatóságCSRTanúsítványaink
Történetünk
történetünk

2007

Az East Grain megalapítója három, mezőgazdaságban és élelmiszeriparban átfogó tapasztalattal rendelkező szakember.

A kezdeti években a vállalat főképp minőségi malmi búza kereskedelmére koncentrált, földrajzilag Románia és Magyarország gabonapiacát ölelte fel.


2012

Az árupaletta jelentős bővülésen ment keresztül az évek során: az alap gabonafélék mellett (búza, kukorica, árpa) foglalkozunk olajos magvak kereskedelmével (napraforgó, repce, szójabab) illetve a takarmányiparban használatos egyéb alapanyagok széles palettájával is (szójadara, napraforgódara, repcedara, DDGS, búzakorpa, kukoricaliszt, stb.)


2015

A 2015-ös évvel kezdődően a termékpaletta részét képezik a műtrágya típusú termékek is.2017

A magyarországi jelenlét erősítése érdekében megalapítottuk az East Grain Hungary KFT-t. A kezdetekben csak bróker szolgáltatásokat végző cég rövid idő alatt ismertté vált mind a magyarországi, mind pedig a nemzetközi piacon.

Napjainkban a cég gabona és olajosmag kereskedelem mellett takarmány-alapanyag forgalmazásával is foglalkozik.

2018

A logisztika optimalizálása érdekében visszfuvarjainkat gyakran külsős partnerekkel együttműködve szerveztük. A külsős partnerek számának folyamatos növekedése megalapozta egy önálló logisztikai vállalat létrehozását. 

A Cargolog 2018-tól független logisztikai vállalatként végzi tevékenységét. Ömlesztett és csomagolt áruk szállításában nyújt testreszabott megoldásokat belföldön és Közép-, illetve Nyugat-Európában.

2019

Az ország és ezen belül az erdélyi régió piaci potenciálja is indokolttá tette, hogy cégcsoportunk a tisztán kereskedelmi tevékenység mellett, a stratégiai eszközökbe való beruházásra is összpontosítson.

Az East Csoport résztulajdonában lévő UBM Feed Románia a 30 tonna/óra termelési kapacitásával az ország legnagyobb független takarmánygyártója, technológiai felszereltségének köszönhetően pedig Európa egyik legmodernebb gyára.

2020

Takarmánykeverő üzemünk által a gabonapiaci jelenlétünk erősödött az ország középső részében. A megnövekedett volument, és az ezzel járó igényeket a kerelőszentpáli siló megépítésével tudjuk hatékonyan kiszolgálni,

A közel 40 ezer tonna tárolására alkalmas, a legmodernebb német technológiával felszerelt telep stratégiai pontja lett a régió mezőgazdaságának, ahová a gazdák bizalommal hozhatják a terményüket.2020

További input termékekkel, és farmereknek nyújtott szolgáltatásokkal akartuk bővíteni a cégcsoportunk értékkínálatát, így partnerünkkel, az Agroleg Varoval együtt megalapítottuk a mezőgazdasági integrációt erősítő közös leányvállalatunkat.

Az Agroleg Varo a mezőgazdasági termelésben és input értékesítésben szerzett komoly tapasztalataival, míg az East Grain a termények értékesítésével, illetve jelentős piaci lefedettségével támogatta az East Agro Input létrehozását.

Tevékenységünk színtere főként a közép-erdélyi régió, de jelen vagyunk Székelyföldön, és Románia nyugati felében is.


2021

Megnyílt a második gabonatelepünk Radnóton, Maros megyében, 25 ezer tonna tárolókapacitással. Ezen a telepen immár saját iparvágánnyal is rendelkezünk.

Cégcsoportunk egy komplex mezőgazdasági termékekből és kapcsolódó szolgáltatásokból álló portfóliót nyújt ügyfeleinek Közép és Kelet-Európa 11 országában  

Az East csoport összesen 500.000 tonna terményt értékesít, 40.000 hektárt lát el mezőgazdasági inputokkal, 20.000 kamionnyi rakományt szállít és 60.000 tonna gabonát tárol.

2022

2022-ben újabb mértföldkőhöz érkezett a cégcsoportunk. Az év első felében a Cargolog 10 saját szerelvényt indított útjára.

2023

2023-ban cégcsoportunk figyelemre méltó terjeszkedési időszakot élt át, amely új mérföldköveket jelentett fejlődésünkben. Büszkén üdvözöltük családunk új tagját, az East Grain Szerbiát. A magyarországi sikerek után stratégiai döntést hoztunk a szerbiai piacra való terjeszkedésről, megerősítve üzleti tevékenységünket ebben a növekvő régióban.

Ezzel párhuzamosan az East Grain Magyarország újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, amikor megvásárolta első gabonaraktárát Csepelen, ezzel jelentős lépést tett a helyi piacra.

Ami Romániát illeti, örömmel jelentjük be, hogy az East Silodep bővítette silóhálózatát Szerdahelyen, a Szeben megyében található harmadik gabonaraktár megvásárlásával. Ez a kezdeményezés 80.000 tonnára növelte az országban lévő teljes tárolási kapacitásunkat, miközben megerősítette pozíciónkat a helyi piacon, és jelentős javulást hozott a gabonafogyasztóknak nyújtott szolgáltatásaink tekintetében.

csapatunk

Légy a csapat része

Érdekel az agrárium? Kipróbálnád, vagy továbbfejlesztenéd magad a kereskedelmi szektorban? Amennyiben mindkét kérdésre igen a válasz, várjuk jelentkezésed, hogy Te is részese lehess csapatunknak!

Szabad pozícióink

East Grain Hungary

Az East Grain Hungary KFT-t 2017-ben alapította meg az East Grain. A vállalat a kezdetekben gabona és olajosmag kereskedelmére fókuszált, de 2019-től kezdődően a tevékenységét bővittete takarmány-alapanyag forgalmazásával is.

Induláskor az egyszemélyes vállalat, elsősorban a kapcsolatrendszerre alapozva nőtte ki magát a mára már 7 fős, 100.000 tonnát meghaladó forgalmat lebonyolító, mind a magyarországi, mind a nemzetközi piacon is ismert céggé. Forgalmának iránya elsősorban a hazai, valamint a környező országok felvevőpiacai: malmok, takarmánykeverők, gabona- és olajosmag feldolgozók, kereskedők.

A cég 5 év alatt jelentős bővülésen, fejlődésen ment keresztül, az anyacég támogatásának és a megbízható, egyre bővülő képzett csapatnak köszönhetően.

eastgrain.hu

Fenntarthatóságra törekszünk

Korszerű technológiák

Gabonatelepeinken az iparágban elérhető legmodernebb technológiát használjuk, működésünkben ugyanolyan fontosnak tartjuk a gazdasági hatékonyságot és az energiahatékonyságot is.

Szén-dioxid kibocsátás csökkentése

Logisztikai szolgáltatásainkat a legszigorúbb EU-s szabványokat követve végezzük, különösen nagy figyelmet fordítva a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére. Visszfuvarok szervezésével az egy tonnára vetített károsanyag kibocsátást még inkább csökkenteni tudjuk. Nagy mennyiségű áru szállítása esetén vasúti fuvarozási megoldásokat is igénybe veszünk, így mégjobban limitáljuk tevékenységünk szén-dioxid lábnyomát.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság az East Group stratégiájának része, amelyen keresztül arra törekszünk, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a környezetre és a társadalomra, amelyben tevékenykedünk. Azt akarjuk, hogy a jövő nemzedékei részesüljenek egy tisztább és egészségesebb ország előnyeiből.

Az East Group sikeresen befejezte a fotovoltaikus panelek telepítésének projektjét a gabona telepeken.

Gabonatelepeinken a megújuló energia előállításával csökkentjük szénlábnyomunkat.védelméhez és szénlábnyomunk csökkentéséhez!

A fenntarthatóság egy olyan befektetési stratégia, amely pénzügyi megtérülést kíván elérni, miközben pozitív hatással van a környezetre, a társadalomra és más területekre. A napelem egy megújuló energiaforrásból származó technológia, amely a napfényt elektromos árammá alakítja. Az új energia minden olyan típusú energiát jelent, amely nem fosszilis tüzelőanyagból származik, például szél-, nap- vagy vízenergia.

Hulladékmegelőzési és hulladékcsökkentési program

Tudj meg többet

CSR

Az üzleti sikeresség mellett fontosnak tartjuk a közös értékteremtést, felelősségünknek látjuk aktívan részt venni a társadalmi élet különböző területein. Igyekszünk hozzájárulni az oktatás, a művészetek, és a kultúra fejlődéséhez. A lelki egészség mellett, fontosnak tartjuk a testi egészség támogatását is. Az egészségügy mellett, elkötelezetten támogatjuk a különböző testmozgással, sporttal kapcsolatos kezdeményezéseket.

Támogatott projektjeink
  • Antal Zsolt Alapítvány
  • Mikó Imre Szakkolégium
  • Asociația Clujul Comoara
  • Asociația Beard Brothers
  • As Club Sportiv Volei Cristina
  • Asociația Solidaris

Tanúsítványaink